Περιμετρικός Καλαμάτας: Τον Ιούλιο ο κόμβος στο εργοστάσιο Καρέλια

Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε και το διευθυντή του υπουργείου Γιάννη Καρνέση, στην Αθήνα, προχθές, συζητήθηκε η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, του οποίου απόληξη αποτελεί ο περιμετρικός Καλαμάτας.
Ο εργολάβος εκτελεί εργασίες για την αποπεράτωση του περιμετρικού και ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι «τον Ιούλιο θα δοθεί σε λειτουργία ο κόμβος στην οδό Αθηνών, δίπλα στο εργοστάσιο Καρέλια. Θα γίνουν τα 500 μέτρα περίπου από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι την Αθηνών. Στην οδό Αθηνών, θα γίνει ένας κυκλοτερής κόμβος, με φωτισμό, με οριζόντια και κάθετη σήμανση. Θα είναι η πρώτη από τις 8 εισόδους της πόλης και θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα δοθούν και οι άλλοι κόμβοι σταδιακά. Ο δεύτερος είναι των Λαιΐκων και ο τρίτος της Αγιάννας.
Στον κόμβο Λαιΐκων θα υπάρχει δυνατότητα πορείας προς όλες τις κατευθύνσεις – και προς τη Μάνη, όπου υπήρχε ένα ζήτημα. Επιπλέον, θα γίνει διασύνδεση του αυτοκινητόδρομου, του περιμετρικού με το δημοτικό περιφερειακό των Πλακωτών». Προσέθεσε, δε, ότι «θα είναι χωρίς διόδια ο περιμετρικός».
Επίσης, από τον παραχωρησιούχο θα ασφαλτοστρωθούν ο δρόμος από τη Θουρία μέχρι την Άμφεια, που έχει υποστεί ζημιές από τα οχήματα της εταιρείας, τα οποία μεταφέρουν αδρανή υλικά από το λατομείο. Θα ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος από την οδό Σπάρτης μέχρι τη γέφυρα του Νέδοντα, που έχει υποστεί ζημιές από τα βαρέα οχήματα.
 
Σύσκεψη στην Καλαμάτα
Τέλος, εντός 10 ημερών θα γίνει σύσκεψη στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση και του γενικού διευθυντή του "Μορέα" Γιώργου Συριανού, κατά την οποία θα εξετασθούν μερικότερα ζητήματα που συνδέονται με τον αυτοκινητόδρομο, όπως θέματα διαχείρισης ομβρίων, καλωδίων ηλεκτροδότησης κ.ά., ενώ θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι για να παραστούν.

Πηγή: tharrosnews.gr
 0  33