“Ο τοίχος της καλοσύνης” έφτασε και στην Καλαμάτα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση και άξια αναφοράς πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε στο Ιραν, όπου κάτοικοι τοποθετούν αυτοσχέδιες κρεμάστρες στους τοίχους και κρεμούν σε αυτές ρούχα για όσους έχουν ανάγκη, έφτασε και… Καλαμάτα!

Ο “τοίχος της καλοσύνης” είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

 Όπως αναφέρει η ομάδα στο facebook, βασικός στόχος της είναι να “φύγουν” οι κρεμασμένες σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος, όπως είναι οι κρεμάστρες για παράδειγμα. Βασική επιδίωξή τους είναι, επίσης, να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι-γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο. Έτσι, η ομάδα έχει ως άμεσο στόχο να τοποθετήσει κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης μας, αρχικά στις γειτονίες των ενεργών μελών της και ως απώτερο στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για “καθαρό φαγητό” σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε… άλλες πόλεις.

 Μάλιστα, μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.