Στο δρόμο και σήμερα οι αγρότες- Τα μπλόκα της Πελοποννήσου

«Κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει και σε κανέναν διάλογο που θα είναι προσχηματικός και χωρίς ουσία δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος με την κυβέρνηση, αν δεν αποσυρθούν τελείως από το τραπέζι το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα τεκμήρια διαβίωσης, ο φόρος στο κρασί και το τσίπουρο, τα κόκκινα δάνεια και άλλα ζητήματα του αγροτικού τομέα, όπως το κόστος παραγωγής…», τονίζουν οι αγρότες της Τριφυλίας, που παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα στο μπλόκο του Καλού Νερού.
Μάλιστα, από χθες σκλήρυναν την αντίδρασή τους απέναντι στην κυβέρνηση και προχώρησαν σε πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου από τις 12.15 το μεσημέρι.
Με απόφαση δε της Συντονιστικής Επιτροπής, επιτροπή που συστήθηκε είναι σε διαρκή επαφή με όλα τα μπλόκα της χώρας, χωρίς να μπαίνει σε διαφορές και ιδιαιτερότητες του κάθε μπλόκου, ενώ δεν πρόκειται να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο σε διασπαστικές κινήσεις ή αποφάσεις του κοινού αγώνα των αγροτών των μπλόκων όλης της χώρας.
Στόχος των αγροτών της Τριφυλίας είναι το κοινό μέτωπο των μπλόκων να παραμείνει αρραγές και ισχυρό και με προμετωπίδα την απόφαση που ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή 68 μπλόκων απ’ όλη την Ελλάδα στη Νίκαια της Λάρισας, όπως διατυπώθηκε σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων των αγροτών με το σύνθημα «συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, θα νικήσουμε»!
«Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια, για να μη μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν…», επαναλαμβάνουν οι αγρότες της Τριφυλίας.
Παράλληλα, καλούν όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν για να αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος τους και κάθε συμπατριώτη τους επαγγελματία, επιστήμονα, εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, εργάτη, να συμπαραταχθεί μαζί τους, γιατί ο αγώνας είναι κοινός.

Να σημειωθεί πως σήμερα ο δρόμος θα κλείσει από τις 4.00 έως τις 7.00 το απόγευμα. 
Στη διαδρομή για Αθήνα η Νεστάνη θα κλείσει μετά τις 5 το απόγευμα έως αργά το βράδυ, ενώ στον Ισθμό πλέον έχει κλείσει και η παλαιά Εθνική Οδός και η κυκλοφορία γίνεται μέσα από το Καλαμάκι.

Πηγή: tharrosnews