Διημερίδα για τον καρκίνο και δωρεάν εξέταση 200 γυναικών

 στην Καλαμάτα


 Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Προλαμβάνω τον καρκίνο» και δωρεάν κλινική εξέταση 200 γυναικών, οργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο».
Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, με την εθελοντική συνδρομή του Συλλόγου «Ξαναρχίζω».
 
Διημερίδα
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί γιατροί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο κ. Γιώργος Ζωγράφος, καθηγητής Χειρουργικής – αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 7.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.
 
Δωρεάν εξέταση
Παράλληλα, γιατροί θα διεξάγουν δωρεάν κλινική εξέταση σε 200 περίπου γυναίκες άνω των 40 ετών, σε αίθουσες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου.
Στο πλαίσιο των διήμερων αυτών δράσεων οι εξετάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 3.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ. και το Σάββατο 9.00 π.μ.-2.00 μ.μ. και 4.00 μ.μ.-7.00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενες για εξέταση γυναίκες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τη Δευτέρα 29/2 μέχρι και την Πέμπτη 3/3 και από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι στην επισκέπτρια Δημόσιας Υγείας  της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κα Πικιού, στο τηλ. 2721361380.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Β.Β. ΠΗΓΗ:tharrosnews