ΠΑΡΑΛΙΑ: Συμβουλές ομορφιάς...της τελευταίας στιγμής!!!

 Γίνονται «θαύματα» την τελευταία στιγμή; Κι όμως, γίνονται...

Βήμα 1: Αποτοξίνωση χωρίς κόπο! 

Ξεκινήστε αποτοξίνωση. Μη φανταστείτε κάποιο μεγαλεπήβολο project με αυστηρό πρόγραμμα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε 1,5-2 λίτρα νερό τη μέρα και 1 αφέψημα. Αυτή η απλή συνήθεια ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να «αυτοκαθαριστεί» από τις συσσωρευμένες τοξίνες, αυξάνει την αποσυμφόρηση, χαρίζει καθαρότερο δέρμα, λαμπερά μαλλιά και ανθεκτικότερα νύχια, ενώ βοηθά στην καλύτερη πέψη και την κυκλοφορία (δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που τα περισσότερα Spa προσφέρουν νερό με λεμόνι κατά τη διάρκεια των θεραπειών. Το λεμόνι βοηθά, αποτοξινώνει και συμβάλλει στη φυσική καύση του λίπους.). Ένα ευεργετικό φυτό που γίνεται απολαυστικό αφέψημα είναι ο κρόκος Κοζάνης (γνωστός και ως σαφράν). Είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, αποτοξινώνει τον οργανισμό, ενώ παράλληλα ανανεώνει και προστατεύει τα κύτταρα από τη γήρανση. Επιπλέον, φημίζεται για τις αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες. Δοκιμάστε το Bιολογικό Αρωματικό Ρόφημα με κρόκο Κοζάνης & φασκόμηλο, 3,50€, του Koρρέ. Άλλα φυτά με ισχυρή αποτοξινωτική δράση είναι το γαϊδουράγκαθο, η τσουκνίδα, η ματζουράνα, η λουίζα και το δεντρολίβανο. 

Βήμα 2: Τα μυστικά του μπάνιου Η απολέπιση σώµατος είναι ίσως η πιο σημαντική διαδικασία για την επιδερµίδα, γιατί καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας. Ξεκινήστε σε στεγνό δέρμα και απλώστε με τα χέρια σας αρκετό από το απολεπιστικό προϊόν. Τρίψτε για μερικά λεπτά με ένα σκληρό σφουγγάρι ή με τα χέρια σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος. Επιµείνετε σε σηµεία όπως αγκώνες, φτέρνες και γόνατα, ώστε να µαλακώσει η υφή τους. Προσοχή, όμως! Μην υπερβάλλετε ως προς τη δύναμη τριβής και τη συχνότητα απολέπισης, γιατί μπορεί να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Μία φορά την εβδοµάδα είναι αρκετή. Δοκιμάστε το scrub σώματος Aphrodite με θαλασσινό αλάτι, 36,90€, της Fresh Line, το οποίο δρα και ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. 
Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και συνεχίστε το ντους σας με ένα ενυδατικό κρεμοντούς, όπως το Visible Care, Brightening, 4,90€, της Dove. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αναζωογονεί τη θαμπή επιδερμίδα και να την κάνει ορατά πιο λεία και απαλή μέσα σε λίγες μέρες. Αν, ωστόσο, έχετε λιπαρό δέρμα με ατέλειες, χρησιμοποιήστε ένα shower gel με παράγοντες που ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Ιδανικό είναι το Lime & Φασκόμηλο, 8,55€, του Κορρέ. 
Όποτε έχετε παραπάνω ελεύθερο χρόνο, γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, προσθέστε 3-4 κουταλιές άλατα μπάνιου και χαλαρώστε για 15 λεπτά. Μας αρέσουν τα άλατα μπάνιου India Hicks Island Living, της Crabtree & Evelyn, που τονώνουν την επιδερμίδα και προκαλούν ευφορία. 

Βήμα 3: Μαλακώστε τις... άγριες πλευρές σας Αφού βγείτε από το ντους και πριν κάνετε ενυδάτωση, είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθείτε με τα πιο… ιδιότροπα σημεία στο σώμα σας: τις φτέρνες και τα πέλματα. Το δέρμα έχει ήδη μαλακώσει από την προηγούμενη διαδικασία, κι έτσι μπορείτε πιο εύκολα να αφαιρέσετε τα σκληρά σημεία. Μας αρέσει η λίμα ποδιών Riduzione Di Callosità, 10,05€, της Dr. Scholl, η οποία έχει εργονομικό σχεδιασμό, ώστε να ταιριάζει στο σχήμα και στις καμπύλες της φτέρνας, και αντιμικροβιακή επένδυση της επιφάνειας λιμαρίσματος. Αφού τρίψετε τα πόδια σας μέχρι να γίνουν απαλά, περάστε τους ενυδατική κρέμα. 
Στη συνέχεια, απλώστε σε όλο το σώμα μια κρέμα που θα κάνει την επιδερμίδα σας να λάμψει από υγεία, αλλά και να αποκτήσει μοναδική απαλότητα. Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε σημεία όπως γόνατα, αγκώνες, και γενικότερα σε αυτά που είναι «άγρια» και έχουν ανάγκη από ενυδάτωση. Για έξτρα θρέψη, προτιμήστε ένα body butter, όπως το Lemon+Sage Body Butter, της Bliss, που μυρίζει λεμόνι. Θα το βρείτε στα καταστήματα «Sephora». Αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμήστε μια κρέμα με καταπραϋντικές ιδιότητες. Ιδανική είναι η Daily Moisturising Lotion με κολλοειδές βρόμης, 14,25€, της Aveeno, που δρα 24 ώρες. 

Βήμα 4: Για όμορφες... χείρες Μία φορά την εβδομάδα, αφιερώστε χρόνο για μια σπέσιαλ περιποίηση χεριών. 
Ξεκινήστε απλώνοντας ένα πλούσιο στρώμα ειδικής απολεπιστικής κρέμας. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Συνεχίστε βάζοντας ενυδατική μάσκα. Αφήστε τη για 15 λεπτά περίπου και έπειτα αφαιρέστε τη με ένα χαρτομάντιλο. Για καθημερινή ενυδάτωση των χεριών σας, δοκιμάστε την κρέμα για εντατική θρέψη Cocoon για χέρια, 3,90€, της Garnier Skin Naturals, με μικροέλαια φρούτων. Tip: Βάψτε τα νύχια σας με μία από τις πιο καλοκαιρινές αποχρώσεις, τη Νο 505 από τη σειρά Resist & Shine Titanium, 7,55€, της L’Oréal Paris. Για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε τις σταγόνες Quick Dry 60 Second Drying, 19€, της Jessica, που δρουν σε 1 λεπτό και, επιπλέον, περιποιούνται τα πετσάκια. Θα τις βρείτε στα καταστήματα «Νύχι-Νύχι». 

Βήμα 5: Η τελευταία πινελιά Το μαυρισμένο δέρμα είναι σίγουρα πιο σέξι και κρύβει τις ατέλειες. Για να εμφανιστείτε στην παραλία ήδη μαυρισμένη, ακολουθήστε τη σίγουρη και πιο ασφαλή λύση: το αυτομαύρισμα. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του. Για άριστα αποτελέσματα, πρέπει να έχετε κάνει ήδη απολέπιση και ενυδάτωση σώματος. Αφού απλώσετε ομοιόμορφα το προϊόν στο σώμα σας, πλύνετε καλά τα χέρια σας, ώστε να μη μαυρίσουν η παλάμη και η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Τέλος, επειδή τα αυτομαυριστικά συνήθως αφήνουν χρώμα πάνω στα ρούχα, αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν φορέσετε τα ρούχα σας.

Πηγή: www.vita.gr