Εμείς που ξέρουμε να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους...


Της Μαρίας Χαρίτου.
Αχ εμείς οι καλλιτέχνες!
Τόσο ευαίσθητοι, μοναδικά δημιουργικοί… τόσο άνθρωποι! Διαθέσιμοι όποτε μας χρειαστείς, συμπονετικοί μα και τόσο αλλοπρόσαλλοι! Πάντα κοινωνικοί μα και τόσο μοναχικοί!

Ναι! Για εμάς μιλάω, που μας αρέσει να μυρίζουμε το χαρτί προτού ξεκινήσουμε να γράφουμε, εμάς που δε μπορούμε να γράψουμε λέξη χωρίς το συγκεκριμένο μας μολύβι .
Εμάς που οι λέξεις μας, ακουμπάνε ακόμα και τη πιο παγερή ψυχή.
Ναι! Για εμάς, τους λιγάκι περίεργους, με τη μικρή δόση παράνοιας.
Εμάς που η ζωή μας χρωματίζεται από τις νότες που γράφουμε πάνω σε ένα πεντάγραμμο, που εκφράζουμε τα συναισθήματά μας την κάθε στιγμή μέσα από ένα μικρόφωνο.
Εμάς που χωράμε ένα κόσμο μέσα σε ένα κομμάτι καμβά, που με τρία βασικά χρώματα, ζωντανεύουμε τη φύση, την έκφραση στο πρόσωπο μιας πονεμένης μάνας, ενός χαρούμενου παιδιού, ενός ερωτευμένου άντρα…
Εμάς, που με ένα κομμάτι πηλό, ζωντανεύουμε κάθε μας φαντασία, που μπαίνουμε στο κάθε ρόλο, και φοράμε το χαρακτήρα του, σα να είναι ο δικός μας.
Εμείς που κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους, ακόμα και όταν πρέπει να σκοτώσουμε εμάς τους ίδιους.
Εμείς, η τόσο σπάνια κάστα ανθρώπων που δημιουργούμε με τη κίνηση, που χορεύοντας προκαλούμε συναισθήματα.
Εμείς οι ευαίσθητοι, οι ξεχωριστοί , είμαστε λες και κατά τη γέννηση, μας άγγιξε το χέρι κάποιου Θεού, και μας χάρισε αυτό το δώρο.
Εμείς χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό τρόπο μεταχείρισης, μα μόνο λίγοι τον γνωρίζουν.
Εμείς οι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί καλλιτέχνες που δε φοβόμαστε να τσαλακωθούμε, που δε ντρεπόμαστε να κλάψουμε, εμείς, έπρεπε να ζούμε σε ένα κόσμο φτιαγμένο στα μέτρα μας.
Μακριά από κάθε είδους απανθρωπιά και δυστυχία.
Μακριά από εκείνους που το μόνο που θέλουν είναι  να αρπάξουν το οτιδήποτε από μας, γιατί εμείς έχουμε την ανάγκη να αγαπάμε.
Είναι η τροφή μας για να μπορούμε να δημιουργούμε.
Η αγάπη είναι η έμπνευσή μας. Το πάθος μας.
Για εμάς τους καλλιτέχνες αυτό είναι η ζωή, γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε μια ζωή χωρίς να μπορούμε να δημιουργούμε!
Πηγή:www.anapnoes.gr