Άμμος και θάλασσα: Αποκτήστε σφιχτό σώμα με τη βοήθειά τους!!!


Η γυμναστική με τη βοήθεια του νερού έχει τη δύναμη να σμιλέψει το σώμα μας και να το μεταμορφώσει. Ως όντα της ξηράς, όμως, μην ξεχνάμε και τη θαυματουργή άμμο!



Κείμενο: Zoe Mcdonald 
Επιμέλεια: Νίκη Ψάλτη 

Στην άµµο 
Θέστε όλους τους μυς σας σε κίνηση και βελτιώστε την ισορροπία σας με αυτές τις ασκήσεις που σμιλεύουν το σώμα. 


Τρέξιμο baywatch style Τι κερδίζει το σώμα Αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς και δουλεύουν όλοι οι μύες, ιδιαίτερα των ποδιών. 
Πώς Αρχίστε να περπατάτε πολύ ζωηρά για 1΄ κατά μήκος της ακρογιαλιάς, εκεί όπου η άμμος είναι σκληρή. Στη συνέχεια, αν μπορείτε, τρέξτε για 1΄. Μετά ανηφορίστε προς την πιο μαλακή άμμο επαναλαμβάνοντας την ίδια ακολουθία ασκήσεων, δηλαδή έντονο περπάτημα για 1΄ και μετά τρέξιμο για άλλο 1΄. 
Διάρκεια Επαναλάβετε 3 φορές και μετά ελαττώστε σταδιακά ταχύτητα. 

Τα «καθίσματα» του ναυαγοσώστη Τι κερδίζει το σώμα Τόνωση στα πόδια και στους κοιλιακούς. 
Πώς Σταθείτε όρθιοι, φέρτε μπροστά το δεξί σας πόδι και λυγίστε το. Ταυτόχρονα, σηκώστε το αριστερό σας χέρι στο μέτωπό σας, σφίξτε τους κοιλιακούς και στρίψτε τον κορμό σας δεξιά. Μετά στραφείτε και πάλι μπροστά, κατεβάστε το χέρι, φέρτε το αριστερό σας πόδι δίπλα στο δεξί και σταθείτε όρθιοι. 
Διάρκεια Προσπαθήστε να κάνετε 7 επαναλήψεις σε κάθε πόδι. 

Κρατώντας την μπάλα Τι κερδίζει το σώμα Ενδυνάμωση και τόνωση στους ώμους, στους τρικέφαλους μυς των χεριών, καθώς και στους μυς της πλάτης. 
Πώς Κρατήστε μια μπάλα πίσω από την πλάτη σας, με τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους. Σφίξτε τα μπράτσα σας και σηκώστε την μπάλα προς τα πάνω, πιέζοντάς τη σταθερά με τις παλάμες σας. Κρατήστε την όσο πιο ψηλά μπορείτε, μετρώντας μέχρι το τρία, και στη συνέχεια κατεβάστε την. 
Διάρκεια Επαναλάβετε 15 φορές. 

Push-ups Τι κερδίζει το σώμα Ενδυνάμωση σε όλο το πάνω μέρος του σώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στους μυς του στήθους, της πλάτης και των χεριών (τρικέφαλους). 
Πώς Ξαπλώστε στην πετσέτα θαλάσσης, ακουμπήστε τις παλάμες σας στο πλάι, στο ύψος του στήθους, και κάντε τα λεγόμενα γυναικεία push-ups με τα γόνατα λυγισμένα. Κατεβείτε μέχρις ότου το μέτωπό σας αγγίξει την πετσέτα και μετά σηκώστε τον κορμό σας προς τα πάνω. 
Διάρκεια Κάντε 10 επαναλήψεις. 

Ροκανίσματα στην πετσέτα Τι κερδίζει το σώμα Δυνατούς κοιλιακούς και λεπτή μέση. 
Πώς Ξαπλώστε σε μια πετσέτα. Λυγίστε τα γόνατα έτσι ώστε τα πέλματά σας να είναι πάνω στην πετσέτα. Σηκώστε την πλάτη σας στην κλασική θέση των κοιλιακών, κρατώντας μια μπάλα κοντά στο στήθος σας. Από αυτή τη θέση, πετάξτε την μπάλα ψηλά. Πιάστε τη στρέφοντας τον κορμό και τα χέρια σας προς το δεξί πόδι, επιστρέψτε στο κέντρο και στρίψτε προς το αριστερό πόδι. Μετά ξαπλώστε απαλά πάνω στην πετσέτα. 
Διάρκεια Κάντε 10 επαναλήψεις. 

Στo νερό Μην ξεγελαστείτε από την απλότητα των ασκήσεων που σας προτείνουμε. Και η πιο απλή κίνηση γίνεται δύσκολη μέσα στη θάλασσα, εξαιτίας της αντίστασης του νερού, και φέρνει αποτελέσματα. 

Περπατώντας στη... θάλασσα! Τι κερδίζει το σώμα Πρόκειται για αεροβική άσκηση που ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τα πόδια. 
Πώς Επιλέξτε ένα σημείο όπου ο πυθμένας έχει άμμο και η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά. Μπείτε στο νερό έως το ύψος των αστραγάλων και αρχίστε να περπατάτε κάνοντας ζικ-ζακ, έως ότου το νερό φτάσει στο ύψος των μηρών σας. Μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Σε κάθε σας βήμα, θα πατάει πρώτα η φτέρνα και μετά τα δάχτυλα. Να κινείτε τα χέρια αντίθετα με τα πόδια, λυγίζοντας τους αγκώνες σε γωνία 90 μοιρών. 
Διάρκεια Κάντε την άσκηση για 5΄. 

Ο αστερίας Τι κερδίζει το σώμα Σμιλεύονται ιδανικά οι γλουτοί και οι μηροί. 
Πώς Αναπηδήστε μέσα στο νερό, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων. Μετρήστε μέχρι το τρία και μετά αναπηδήστε στην αρχική σας θέση. 
Διάρκεια Κάντε 12 επαναλήψεις. 

Το καβούρι Τι κερδίζει το σώμα Τόνωση στους γλουτούς και στους προσαγωγούς (την εσωτερική πλευρά των μηρών). 
Πώς Μπείτε στο νερό μέχρι το ύψος των γλουτών. Λυγίστε τα γόνατα και κάντε ένα βήμα στο πλάι, ξεκινώντας με το δεξί πόδι, έτσι ώστε να βρεθείτε στο νερό μέχρι τη μέση. Ταυτόχρονα, σηκώστε τα χέρια σας ψηλά στο πλάι, σε έκταση. Φέρτε σιγά-σιγά το αριστερό πόδι κοντά στο δεξί. Στη συνέχεια, τεντώστε τα πόδια και κατεβάστε τα χέρια. 
Διάρκεια Κάντε 15 πλαϊνά βήματα, σταματήστε και επιστρέψτε με τον ίδιο τρόπο στο σημείο από όπου ξεκινήσατε. 

Aqua - ποδήλατο Τι κερδίζει το σώμα Τόνωση παντού! Στους μηρούς, στους γλουτούς, στους κοιλιακούς και στα μπράτσα. 
Πώς Περπατήστε μέσα στο νερό έως ότου πατάτε στις μύτες των ποδιών σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και σηκώστε τα πόδια λυγίζοντας τα γόνατα. Αρχίστε να κάνετε «πετάλι» με τα πόδια, προκειμένου να μη βουλιάξετε. Ταυτόχρονα, κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας στο πλάι του κορμού σας. 
Διάρκεια Συνεχίστε για 1΄, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και επαναλάβετε. 

Χοροπηδώντας στα κύματα Τι κερδίζει το σώμα Σφίγγουν οι γλουτιαίοι, οι μηριαίοι και οι γάμπες. 
Πώς Μπείτε στη θάλασσα μέχρι τη μέση της κνήμης σας και σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Κάθε φορά που πλησιάζει ένα κύμα, λυγίστε λίγο τα γόνατα και πηδήξτε πάνω από το κυματάκι. Προσγειωθείτε με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η άρθρωση του γονάτου από τον κραδασμό της αναπήδησης. 
Διάρκεια Κάντε 20 αναπηδήσεις. 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, βιοχημικό της άσκησης

Πηγή: vita.gr