Οι υπουργοί έφαγαν τα τοστάκια, εμείς ήπιαμε μόνο καφέ!

Το παρασκήνιο της συνάντησης στο Μαξίμου από τον Π. Καλογιάννη
 
 " Ούτε ντιλίβερι υπήρξε στο Μαξίμου, όπως είπαν κάποια ρεπορτάζ, ούτε σουβλάκια, μόνο τοστάκια και καφές. Οι υπουργοί έφαγαν τα τοστάκια, εμείς ήπιαμε μόνο έναν καφέ! Τα περισσότερα τα έφαγε ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης..."

  Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό μετέφερε ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τη Συντονιστική του μπλόκου των Τεμπών, μιλώντας το μεσημέρι στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας". 

 Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός σε αρκετά θέματα δεν είχε εικόνα για τα προβλήματα που του ανέλυαν οι αγρότες, ότι οι υπουργοί και ιδιαίτερα οι κ Αποστόλου και Κατρούγκαλος, όταν έκαναν παρέμβαση στη συζήτηση δυναμίτιζαν το κλίμα κιαι στη συνέχεια προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πράγματα  ο πρωθυπουργός.. Ο ίδιος οανέφερε ότι εξοργίστηκε όταν ο Βαγγέλης Αποστόλου είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι μεγάλο το ποσό των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα φορολογηθούν , αφού προηγουμένως του είχαν ζητήσει οι αγρότες να εξαιρεθούν τουλάχιστον οι συνδεδεμένες από τη φορολογία. 
"Εκεί πήρα το λόγο και εξήγησα στον πρωθυπουργό, ότι για το βαμβάκι είναι 69 ευρώ το στρέμμα, όταν 60 ευρώ είναι το ενοίκιο", συνέχισε ο Παναγιώτης Καλογιάννης και τότε ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Αποστόλου, ότι "έχουν δίκιο οι αγρότες, δεν είναι ασήμαντο το ποσό αυτό όπως μου λες".. αδειάζοντάς τον στην ουσία...

 Για το θέμα του φόρου στο κρασί, ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να τον πάρει πίσω, αφού έχει ψηφιστεί και είναι μέρος του προϋπολογισμού...

 Τέλος φεύγοντας ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μάθει αν θα ανοίξουν τα Τ΄έμπη γιατί είναι ένα νευραλγικό σημείο και τότε του απάντησε ότι "μάλλον πλέον δεν θα ανοίξουν ποτέ, μετά από αυτά που μας ανακοινώσατε!"

 Αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ενδιαφέρουσα ατάκα που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός με τον ίδιο ήταν στην αρχή, όταν πήγαν να χαιρετηθούν και του είπε "κύριε  πρωθυπουργέ δεν ξέρω αν θα πρέπει να σας δώσω το δεξί ή το αριστερό χέρι, μας έχετε μπερδέψει" και μου απάντησε "και τα δύο και πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να ανοίξουν τα Τέμπη..."
ΠΗΓΗ:Θεσσαλία TV